Başlıyorum
Şubat 17, 2007 at 11:17 pm 44 yorum
Dün gece fenalardaydım 🙂 Bir yandan ertesi gün gelecek misafirin telaşı; pasta börek, bir yandan süregelen iç sıkıntısı hali(m)… Durdum düşündüm, nereye kadar sürecek bu gel gitlerim?…Bir gün iyiyim, bir gün kötü. Dur demenin zamanı geldi. Kafam ellerimin arasında, ellerim kafamla birlikte dizlerime dayanmış halde, kendimden nefret ettiğimi tekrar eder dururken buldum bir anda kendimi; saat 24:00 dı; başımı dizlerimden kaldırdığımda… Ya terk et. Ya devam et. Çek git ya da kal. Gitme dur…Gidişin kurutluş değil dur.Dur.Dur.Dur.
Tılsımın yazısını defalarca okudum bu gün; sanırım iyi çarptı beni… Bir dur demenin vakti geldi artık bu pis ruh halime… Nerden başlayacağımı tam bilemesem de; yumruklarım sıkılı 2 parmak yazıyorum bu yazıyı… Yumruklarımın içinde hayatın iplerini tutuyorum sanki… Yeniden tutuyorum, herşeye rağmen tutuyorum. Sıkı sıkı tutuyorum, bırakmamacasına… Dilimde tekrarlanan salat-ı tefriciye, yapıştı dilime, gitmesin de zaten…Anlamsız şarkılar yapışacağına o yapışsın.
Dostlarla görüşmek iyi geldi tüm yorgubluğuna rağmen; içten bir gülümseme, gözlerinin içine ta içine bakan çıkarsız bir çift göz, sana nasılsın derken, insan değerli hissediyor kendini…Eveeeeett işte bu değersiz hissetmek, ya da önemsiz, ya da sıradan, ya da bir taş gibi; ama elmas değil bir küçük çakıl taşı gibi. Tüm sorunum bu. Bunu değiştirmek için yapacaklarımı düşündüm… Anne’lik elimdeki tek sermayem belki. Anneyim ben, daha ne olsun? Başka ne olabilir? Yine bir uzun saçmalama, sıktım mı? :)O zaman size bir kaç foto ekleyim, mideniz değilse de gözünüz şenlensin.
Menü: Kabaklı peynirli börek, yoğurtlu havuç kızartma, patates salatası, gül tatlısı, tavuk göğsü, sosisli milföy 🙂 ve tabii çay.
Şimdi ben bu yazıyı yazdım resimleri ekledim, Hülyacım dedi ki tarifleri de yazsana … Aslında aradan zaman geçince ben bunları hangi siteden nasıl yaptığımı unutum yeniden arıyorum… E öyle yapacağıma yazıvereyim şuraya da uğraşmayım bi daha ki sefere 😉
Gül Tatlısı:
Bu tatlıyı Kubish’in blogda görüp uyguladım. O da başka bir Siteden yapmış. Olduğu gibi aktarıyorum.
MALZEMELER:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Yapılışı;
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Yalancı Tavuk Göğsü
Bu tarif de Meşhur Portakal Ağacından.
150 gr. margarin, 1 su bardağı un, 1 kaşık nişasta, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket vanilin, 1 litre süt. orta boy tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. geniş bir borcam’a yayıp, buzdolabında soğutun. servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin.
Yoğurtlu Havuç Kızartması
6-7 havuç yuvarlak yuvarlak doğranıp haşlanır. 2-3 kaşık zeytinyağında kızartılır. Sarımsaklı süzme yoğurt ile karıştırılır. Üzerine de salçalı su ile hazırlanan sos dökülüp nane atılır.
Kabaklı Börek
İç Malzemesi: Peynir, rendelenmiş 1-2 kabak, maydonoz.
İç Sos: Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, yarım paket kabartma tozu.
5 Yufka.
Yufkalar tek tek serilip aralarına sostan sürülür. orta kata sos sürülmeyip iç malzemeler konulur. En üzte de kalan oso sürülüp, üzerine susam serpilir. Pişirilmeden önce kesmeyi unutma 😉 (bu notlar da kendime 🙂 ) Bi de çıkınca üzerine azcık su serpip tepsiyle kapat, yumuşacık olsun. 😉
Sosisli Milföy
Sosis, domates ve biberler az yağda biraz öldürülür 🙂 Kare milföylerin içine konup bohça şeklinde kapatılır. Ters olarak tepsiye konulup, üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu atılır.
Entry filed under: Yazılarım.
44 Yorum Add your own
cerkes kızı için bir cevap yazın Cevabı iptal et
Trackback this post | Subscribe to the comments via RSS Feed
1. gökhan | Şubat 17, 2007, 11:35 pm
gül tatlısını sivasta da yapıyorlardı:) ama şerbeti tam çekmiyor kuru bişey oluyor 🙂 ya da annem yapamıyordu:) belki güzel gül tatlısı yapamıyordu ama salat-ı tefriciye annemin dilinde benim için dönen bir kalkandı… annelik de bu olsa gerekti.
sıkıntılarının geçici olması dileğimle, kal sağlıcakla…
2. fz | Şubat 17, 2007, 11:43 pm
Benim gül tatlısı Kubishten çalıntı ve çok güzel çekti şerbetini tadı da harika oldu 🙂 yiyenler beğendiler… Sağol
3. Kubi$ | Şubat 18, 2007, 12:11 am
oo ne güzell misafirlerin gelmiş.. yüzün gülmeye başlamış..
sofraann çok güzel görünüyor.. çağırsaydın ben de gelirdim :pp
ellerine sağlık FZehra abla 🙂 öperimm yanaklarından..
4. Serra | Şubat 18, 2007, 8:41 am
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;(
ben o tavuk gogSunden iStioruuuuuuuum.
eLLerine sagLik, ma$allah. Cok lezzetli gorunuo her$ey.
~Serra
5. fz | Şubat 18, 2007, 9:01 am
Kübracım aynı telaşım hafatya ctesi de var sen de buyur gel 🙂 Ben de öperim yanaklarından
Serracım ya elin gavur memleketinde annenizden uzakta canını istettim üzüldüm bak 😦 şimdi ben onun tarifini yazıcam tamam mı? Çok kolay kalkıp yapacaksın 🙂
150 gr margarini 1 su bardağı un ve 1 kaşık nişastayla birlikte biraz kavuruyorsun. Sonra üstüne 1 litre süt, 1,5 su bardağı şeker, 1 paket vanilya ekleyip kaynatıyorsun. Hepsi bu. Sonra soğumaya bırak. Üzerine de kestiğin çiçek şeklindeki yağlı kağıttan koyarak tarçın ele. Hadi bakıym görcem yaptığınızı 😉
6. iremmm | Şubat 18, 2007, 12:32 pm
ne kadar zor bir durumdur yahu..bunalimlarda olmak dimi 😦
bende cok yasiyorum,burcumdan dolayi da oluyormus..malumm ikizlerim 🙂
ama RABBE siginmak en guzeli,boyle durumlarda..bu arada tatli muthis gorunuyooooo..kubis de rengi farkli ama ben de yapicimm..gorusmek uzere…
7. cerkes kızı | Şubat 18, 2007, 2:04 pm
vay bee..hamarat olmayan bir tek benim galiba 😛 ben gül tatlısından isterim..zaten kubiş yaptıgında da canım cekmişti.. 🙂
8. kayhanovic | Şubat 18, 2007, 11:39 pm
içini fena dökmüşsün. arada bir iyi geliyor böyle tabiki de hep böle olasın. hayat garip yani her zaman gülmüyor bizlere ama hayata küsmek te iyi değil. herkesin hayatı genelde aynı benimde sıkıntılı olduğum anlar kendimi sıktığım anlar cok oluyor ama ne yapıcan işte bize bir rol verildi oynamaya calısıyoruz:)
börekler cörekler güzel duruyor ama benim olmadığı sürece napim 🙂
9. hülya | Şubat 19, 2007, 8:12 am
ooh sefan olsun gülüm üzerindeki boğucu ruh halinden kurtulmaya karar vermen bile büyük ilerleme tatlım allahında yardımıyla en kısa zamanda çıkacaksın bu halet-i ruhiyeden göreceksin.. Ayrıca pastalar harika görünüyor şimdi hamiş hamiş bu bana yapılırmıydı leeeyn.. Hem eskisi gibi ayakta durup pastada yapamıyom zaten ühüüüüüü …. neyse bakmakla yetiniriz bize… ama tavk göğsünün süslemesi harika görünüyor. Kız tariflerinide yazsaydın yaaa..
10. fz | Şubat 19, 2007, 8:29 am
İrem hoşgeldin Dua etmekten başka bir seçeneğim de yok . Uzun zamandır dua etmeye ara vermişken 😦
Öznur sen mi hamarat değilsin 😛 Canın sağolsun bu ctesi de aynı teraneden var yine yapıcam buyur gel 🙂
Kayhan haklısın küsmek iyi değil, benim son zamanlarda kötü olduğum zamanların toplamı iyilerinkini kat kat katlamıştı… Düşünüyor insan bu dünyaya niye gönderildim, keşke hiç doğmasaydım gibi anlamsız şeyleri işte toparlanmaya çalışıyorum napıym
Hülyacım hamiş hamiş canın mı çekti ? Buradan Elif’e sesleniyorum okursa tabi tatlı elticiğin sana aynılarından yapıyor hemen 😉 Aslında tariflerini de yazsam mı ? sonra yine yapacağım zaman hangi siteden yapmıştım diye aramaktansa, di mi kendi yerimde bulunsun iyi fikir.
11. Bernoş | Şubat 19, 2007, 9:01 am
Ah Fatma ahh. Gözyaşlarıma hakim olamıyorum şu anda, yazdıkların beni çok etkiledi.. Yapılırmı be kızım , tamda işyerinde 🙂 o çaresizliğini adeta içimide hissettim.. Canımsın benim artık bundan sonrası daha güzel olacak inşallah.. Gönlünden huzur, dilinden tefriciye eksik olmasın..
Bu arada; o gül tatlısının tarifini bende kibishimden çalmıştım 😀 en kısa zamanda bende yapmak istiyorum. Sofrandan bereket ve yanından dostlarında eksik olmasın.. öpüyorum canım benim. mucks 😀
12. fz | Şubat 19, 2007, 12:11 pm
Bernacım sağol canım ağlamayalım inş.
13. blacklebron | Şubat 19, 2007, 12:16 pm
ya yapma işte böle (:
çok çikolata yemekten yüzüm şişti saten ):
özendirme şimdi (:
sonra belki ..
14. hülya | Şubat 19, 2007, 12:53 pm
canım benim sağolasın tarifler için.. alife okuttum yazıyı … gülmeye başladı sanırım mesaj alındı… he heee… 🙂
15. fz | Şubat 19, 2007, 1:15 pm
black çikolata iyidir
hülya yapsın tabi slm söyle
16. Kubi$ | Şubat 19, 2007, 7:34 pm
oo tariflerde verilmişş.. oohh mis misss..
bu arada ben gül tatlısının içine irmik koymamıştım..
pütür pütür olur gibi gelmişti.. aslında sana da söliicektim, ama unuttum..
pütür pütür oldu muuu Fatma Zehraa ablaaa:D
17. fz | Şubat 19, 2007, 8:03 pm
yok tatlım ya gayet güzel oldu irmik tatlısını andırıyor ama tadı çok güzel ben atrife sadık kaldım 😀
18. cerkes kızı | Şubat 19, 2007, 8:56 pm
bizim optikk nerelerde..kayıp ilanımı versek acaba..haberi olan ??
19. fz | Şubat 19, 2007, 9:37 pm
dün ben msnde konuştum canı hiç bişey istemiyormuş 😦 pc açmak hatta nefes almak bile 😦 ben umutluyum ama toparlanıp dönecek inş. onu da çevrim dışı takılıyordu sana yolladığım program ile yakaladım beni tıklayınca gördüm biliyom ordasın dedim 🙂 anca öyle konuştu yani
20. biTTer meLish | Şubat 20, 2007, 12:41 am
bitter çikolataya aşık olan kız burayı görmemeliydi …
21. halil | Şubat 20, 2007, 1:14 am
yahu bu yemekleri tatlıları pastaları koyuyorsunuz buraya biz de ağzımızı açıp aval aval bakıyoz sonrada salya temizliyoz 😀 …gönderin birazcık bizlere de…
22. fz | Şubat 20, 2007, 9:04 am
bitter senin için çikolata da yaparım 🙂
Halil tarifleri ekledim sıva kolları 🙂
23. yakamoz | Şubat 20, 2007, 10:26 am
eee sadece bitteremi çikolata yapıcaksın ben nolucam :(( banane bende isterim..
24. fz | Şubat 20, 2007, 10:29 am
sana da yaparız ama seninki iyice acı olur
25. yakamoz | Şubat 20, 2007, 10:43 am
senden bi halt olmaz diyosun yani :)) ee oda güzel.. at üstündeki ölü toprağını artık fatma hanım.. matem rüzgarları esiyo blogunuzda ve öznurun blogdan buraya gelince hız kesmek zorunda kalıyorum istemeden.. ben bu değilim ulenn ciddiyet gitmiyo bana.. çikolata acı olur diye dert etme şekerim içine biraz daha süt koyunca tadı yumuşar herşeyin bi çaresi vardır.. bak ona bile çözüm buldum.. bugün aştım kendimi tutabilene aşkolsun :))
26. cerkes kızı | Şubat 20, 2007, 10:53 am
pembe gözlükle içeri girmek yasahhtır 😛 hale said 🙂
27. fz | Şubat 20, 2007, 10:59 am
ne dimek hale hanım senden öyle haltlar olur ki mucxxxx atarız süt de atarız şeker de ne ediym anacım matem havasındayım rengini mi değişsem şu blogun 🙂 kesme hızını sen devam devam
karışma sen isteyen istediği renkte gözlükle girebilir 😛
28. TILSIM | Şubat 20, 2007, 2:09 pm
Oooo harika olmuş hepsi Fzehram =) Kaldıysa yemeye geliyorum cnm =) Yazının son bölümünü yayınlayacağım cnm orada yazıcam nerden aldığımı 😉 başbaş cnm
29. TILSIM | Şubat 20, 2007, 10:12 pm
ya son bölüm olmadı.Çok uzun oldu bende ikiye böldüm cnm az kaldı 😉
30. vecihe | Şubat 20, 2007, 10:49 pm
Bak bak hatuna bak sen neler yapmış..Hımm içine sevgi konulduysa eminim hepsi güzel olmuştur..Canım benim yemi adresin uzun soluklu olur inş..Nice güzel paylaşımlara..
31. fz | Şubat 21, 2007, 12:02 pm
Tılsım init ettim buldum yazının tamamını bu gün sınıfta da okuttum hem de ellerine sağlık
Vecihe hoşgeldin sağol bitanem ben de flickr ekledim bu gün pek mutluyum
32. vecihe | Şubat 21, 2007, 12:06 pm
ah yerim ben onu şebelek çok şeker maşallah 🙂 seve seve yorim mi şimdi ben onu 😀 Öptüm cnm mutluluğum daim olsun inş..
33. vecihe | Şubat 21, 2007, 12:06 pm
aman mutluluğun yazcaktım anlayıver artık 😉
34. fz | Şubat 21, 2007, 12:08 pm
seninki de olsun inşaallah
35. fz | Şubat 21, 2007, 12:08 pm
haaa unutmadan optio yakmış blogunu msnde biraz sana selam söylememi istemişti ama dönecek ben umutluyum
36. fz | Şubat 21, 2007, 12:12 pm
konuştuk yazıcam işte yazamamışım
37. vecihe | Şubat 21, 2007, 1:35 pm
ve aleyküm selam..optiom içinse hayırlısı olsun neyleyim..umarım geri döner bizi o enfes yazılarından mahrum bırakmaz..bir daha ki görüşmenizde yanacıklarından öptüğümü söyleyiver he mi 🙂 Öptüm canım
38. cerkes kızı | Şubat 21, 2007, 3:58 pm
eee yeni birşeyler yokmu…pasta börek vs..
39. yakamoz | Şubat 21, 2007, 4:56 pm
işin gücün boğaz kızım.. gelmişte pasta börek soruyo hey Allahım 🙂 yarım porsiyon adamsın yediğin nerene gidiyo onuda anlamıyorum.. bigünde sen yapta biz yiyelim :))
40. cerkes kızı | Şubat 21, 2007, 5:06 pm
kabuklu yumurta seviyorsan buyur gel.. 😛
41. zehra | Şubat 21, 2007, 6:19 pm
YAFRU BEN GELD,M 🙂 AMA ÇOK YORGUNUM PARMAKLARIM BASAMIYOR KLAVYENİN TUŞLARINA 😦 SENİ ÖPÜYOR VE BEN GİDİYORUM 🙂 SAYFA MÜKEMMEL OLMUŞ AMA İNCELEYEMİYORUM 😦 BAKICAMM HEPÜSÜNE BAKICAMM 🙂 ÖPERİM SENİ BAL KAYMAK 🙂 ELİFİMİDE ÖPERİM BİRİCİK GELÜNÜM 😀 🙂
42. Kubi$ | Şubat 21, 2007, 6:46 pm
ayy pek bi sevümlüüü olmuşş sitenn..
flickrdakiii fıstıkkk daa çok tatlıı yaaww maşallahhh…
öpüom cnmm..
optio gitti mi yani şimdi 😦
43. TILSIM | Şubat 21, 2007, 10:02 pm
Ooo süper fzehram =) sus kimseye söyleme ama canım 😀 bende son kısmı yayınlarım yakında canım 😉
44. fz | Şubat 21, 2007, 10:42 pm
Döner inşaallah pınarcım
Yeni bişeyler ımm e sağ yana bak elifi ekledim 🙂
tembel hatunlar siziii 🙂
yafru ben seni merak ettimdi nerde kaldı bu kız diye meğer bursalarda gezermişsin 🙂 iyi iyi iyi olmuş hadi bakalım dinlen dön bomba gibi
Kübracım optio dönerim dedi ama bence biraz zaman geçince döner bu ara canı bişey istemioymuş flickr iyi olmuş di mi 🙂
Tamam canım söylemem kimseye ama aynı siteden alıyorsan orda çok güzel yazılar var 😉